Mijn naam is Bianca Houweling en ben ik het gezicht achter Woonzus en zo.

Ik hou van items met een verleden en ga dan ook regelmatig opzoek naar mooie items voor in en om het huis. Dit varieert van meubels tot woonaccessoires.

Eind 2012 ben ik ooit begonnen als verkoopstyliste en gaf ik interieuradvies. Door persoonlijke omstandigheden heb ik dit niet kunnen voortzetten.

Maar mijn liefde voor interieur bleef. En die liefde heb ik nu omgezet in het vinden van unieke items voor in huis. Naast het feit dat je iets unieks in huis haalt is het ook nog eens goed voor het milieu.

Verder doe ik aan duurzaamheid door soms van oude materialen iets nieuws te creëren. Of een oud versleten meubel in een nieuw jasje te steken.

In 2019 ben ik begonnen bij de winkel Bric en Brac, daar huurde ik een stukje van deze shop-in-shop. Daar kwam in maart 2022 en einde aan omdat ik een mooie ruimte had gevonden waar ik inmiddels mijn uit de hand gegroeide hobby in tweedehands spullen kon plaatsen.

Ik ben sindsdien te vinden in het voormalig EKP ( PTT) gebouw aan de Kadeplein 2 in Roosendaal, waar ik dus een showroom heb.

Showroom:

Er zijn nog zoveel mooie meubels en items die een 2e leven verdienen en onnodig op de afval stapel belanden. Daarom wil ik zoveel mogelijk mooie spullen bij elkaar gaan brengen op een locatie waar ik mensen de gelegenheid wil geven om de spullen te zien voordat ze het kopen. Daarbij bied ik de mogelijkheid om grotere spullen thuis te bezorgen tegen vergoeding als mensen het zelf niet kunnen vervoeren. Vaak is dit de reden waarom mensen niet overgaan tot aankoop omdat ze het of eerst willen zien of niet kunnen vervoeren.

Ik ben dus sinds maart 2022 open op mijn nieuwe locatie Kadeplein 2 in Roosendaal. Voor nu ben ik vast open op de zaterdagmiddag van   13-16 uur en woensdagmiddag van 14-17 uur. Op dinsdag t/m vrijdag op afspraak. Hou mij in de gaten via Facebook of Instagram om te zien wanneer ik eventueel nog meer aanwezig zijn.


Bent u opzoek naar een mooi item of meubelstuk denk dan dus ook eens aan spullen die een 2e leven verdienen. Zo hebben de meubels van vroeger een mooie en degelijke uitstraling en zijn ze kwalitatief hoogwaardig. Ze gaan niet voor niets al tientallen jaren mee. Items van vroeger hebben vaak een verhaal en geven iets extra's aan het interieur. En een mooi pluspunt voor het hergebruik is dat het goed is voor het milieu en vaak ook voor uw portemonnee.


Houdt u meer van kleur dan hebben wij ook een paar meubels die wij in een nieuw jasje hebben gestoken door ze te verven.  Wij maken hiervoor gebruik van Fusion Mineral Paint.